Agenda en actuele programma’s

Hieronder treft u de agenda aan van de komende periode, de omschrijving van de inhoud van de programma’s vindt u verderop op deze pagina

Agenda 2018

 • 28 april Yin Yoga Workshop door Cilia Wüst, gericht op de longen en dikke darm
 • 22 april Mantra samenzang met Amrit Sadhana Singh uit Duitsland in samenwerking met Cilia Wüst van Praktijk Zon
 • 8 februari Introductie avond Soul Voice® oriëntatieavond met Anke de Jong
 • 17-18 februari Soul Voice® 2-daagse workshop met Anke de Jong
 • Iedere maand een yin yoga workshop met Cilia Wüst, data worden later bekend gemaakt
 • In januari is er een ademhalings- en koudwater training gestart, in 10 weken tijd leer en ervaar je wat dit voor je lijf betekend en hoe je om kunt gaan met koud water. Doelstelling de hele winter door in het koude water! Je kunt nog steeds aansluiten, maar in september start er weer een nieuwe groep.
 • Het hele jaar door Fitlijf Programma, een programma waarin je heel je lijf traint met verschillende oefeningen, inclusief concentratie en ademhalingsoefeningen. Iedere maandag en vrijdagavond om 19.00
 • Gedurende het jaar kun je starten met: Hardloop of wandel-challenge, in 10 weken tijd kan ik 7 km hardlopen of een zelf bepaald aantal km wandelen
 • Maar je kunt ook komen trainen om te fietsen of te zwemmen. Neem contact op voor de juiste trainingstijden want die wisselen nog wel eens op verzoek van de deelnemers.

 

Uitgebreidere omschrijving activiteiten:

Mantra samenzang met Amrit Sadhana Singh uit Duitsland

14976558_1250409325016486_1745834000867455282_o

TriScell organiseert samen met Cilia Wüst van Praktijk Zon een middag Mantrazingen in Delfstrahuizen. Amrit Sadhana Singh uit Duitsland is al verschillende keren in Heerenveen geweest maar nu komt hij bij de mooie sfeervolle locatie van TriScell.
Je bent welkom om 13.30 uur voor koffie thee en wat lekkers.
Dan gaan we heerlijk met elkaar zingen, waarbij Amrit Sadhana Singh ons begeleidt op zijn gitaar en de mantra’s zal uitleggen en aanleren.
Je hoeft helemaal geen zangervaring te hebben of mantra’s te kennen. Alles zal deze middag als vanzelf gaan. Heerlijk uit volle borst mee zingen en je diep laten raken door de energie van dit samen creëren.
We ronden af met een hapje, drankje en napraten bij de heerlijke houtkachel.
Om 17 uur sluiten we deze ontspannen middag weer af.
Locatie: TriScell, marwei 90, Delfstrahuizen
Tijd: 13.30-17.00 uur
Prijs: € 25,-
Opgave; Cilia Wüst tel: 06-12321326 ciliawust@hotmail.com of madeleinevanderkooij@gmail.com tel. 06-14731281

Koude workshop met zwemtraining in buitenwater

Je Start met verschillende oefeningen om te leren je te concentreren en je aandacht op andere dingen als de kou te richten. de manier van ademhalen is daar heel belangrijk bij je leert omgaan met kou en de waarde van koude training. Je oefent je in omgaan met koude doormiddel van een koude douche of een bad of een duik in het Tjeukemeer. De manier van ademhalen is daar heel belangrijk bij.

Betere ademhaling zorgt voor:                    Koude training zorgt voor:

 • Meer energie                                           Betere bloeddoorstroming
 • meer power                                             Verhoging van stofwisseling
 • Meer ontspanning                                  Minder last van kou
 • Meer rust in je lijf                                   Stimulans van het zenuwstelsel
 • Meer rust in je hoofd                             Betere conditie
 • Betere prestaties                                     Betere weerstand, immuunsysteem
 • Rustiger Hartslag                                    Positievere en sterkere mindset

Na ongeveer 6 weken komt de eerste duik in buitenwater, vanaf die tijd gaan we trainen om uiteindelijk in september 2 km achtereen te kunnen zwemmen. ondanks, kou, golven of andere natuur verschijnselen.

De trainingen zijn al begonnen, maar je kunt altijd contact opnemen voor een proeftraining en eventueel aansluiten bij de lopende groep. Je kunt dan je eigen tempo aan houden in de groep.

img_20161129_094024310

Hardloop Challenge
“Challenge in 10 weken tijd 7 km hardlopen”.
 • 10 weken 2 trainingen van 2 uur
 • vaststellen van persoonlijke doelen
 • warming up
 • ademhalings- en concentratie techniek
 • buik- rug- en beenspieroefeningen
 • hardlooptraining
 • uitlopen en rekken

Daarnaast werken aan persoonlijke ontwikkeling, waarom en hoe laat ik me beïnvloeden mijn doelen te behalen, waarom geef ik op, hoe kies ik voor mezelf.

Wat deze trainingen uniek maakt is dat de begeleiding heel persoonlijk is, dat er een coach meegaat, die je tijdens het hardlopen ook stimuleert juist adem te halen, de goede techniek te handteren. de trainingen worden per keer aangepasten op de individuele behoefte.

hardloop_motivatie_1.png

De trainingstijden:  trainingstijden worden aangepast aan de deelnemers, neem daarvoor contact met me op. Via de email, facebook of telefoon. op dit moment wordt meestal op de maandag en vrijdagavond getraind. Maar er zijn ook mogelijkheden voor overdag.

De wens is om met meer deelnemers tegelijk aan een nieuwe Challenge te starten, omdat dat stimulerend werkt naar elkaar. Maar wil je later instromen dan de geplande startdatum, geen probleem!

Yin yoga workshop door Cila Wûst 

Yin Yoga is een meditatieve vorm van Yoga.              img_20161217_144840864
We blijven 3 tot 5 minuten in een pose, waardoor de meridianen een betere doorstroming krijgen, de fascie/bindweefsel meer doorstroming krijgt en de spieren zich overgeven, waardoor een diepere ontspanning ontstaat.
Het effect van deze doorstroming brengt een soepeler lichaam, een gezondere fysieke gesteldheid en meer ruimte en durf om in jouw lichaam te blijven.

Deze meditatieve vorm zorgt voor meer innerlijke rust, zachter om kunnen gaan met jouw emoties en alle drama die het leven jou uit het lood doen slaan.
In deze workshop zal ik uitleg geven over YinYoga, haar werking en de werking van de12 hoofd meridianen, die in de Yinposes worden gevitaliseerd en meer in balans worden gebracht.

Zorg voor losse kleding, zonder beknelling, knopen, ritsen en andere irriterende details. neem een deken, kussen en warme sokken mee.
Voor thee wordt gezorgd.
Er is vloerverwarming, wat heel aangenaam zal voelen in de poses.

De prijs is: € 25,-
Bij voldoende animo maandelijks een les.

logo soul voiceAnke de Jong Soul Voice-1

8 februari Soul Voice® oriëntatieavond met Anke de Jong

Een avond om op een laagdrempelige manier kennis te maken met Soul Voice®. Kom “proeven”, ervaren en maak kennis met de ongekende mogelijkheden van de Soul Voice® methodiek. Je leert over stemklank, en hoe je die kunt gebruiken in het dagelijks leven voor concentratie, vitaliteit en zelfzorg. Tijdens een paar eenvoudige oefeningen ga je ervaren wat je eigen stemklank voor je kan betekenen. Welkom!
Datum: donderdagavond 8 februari
Tijd: 20 – 22 uur. De thee staat klaar om 19.45
Prijs: € 10,- incl. thee en versnapering
Opgave: stuur een mailtje naar Anke; anke@ankedejong.com
Meer info: http://www.ankedejong.com

17-18 februari Soul Voice® 2-daagse workshop met Anke de Jong         Anke de Jong

Wil jij je jezelf beter leren kennen? Ontdek je eigen stem als instrument voor zelfkennis, versterk je intuïtie, laat beperkende patronen los, omarm je talenten en ervaar nieuwe bronnen van energie, inzicht en wijsheid in jezelf. Er is meer dan je voor mogelijk kunt houden!

Iedereen heeft een eigen uniek stem, die met niets en niemand anders vergelijkbaar is. Elk lichaam draagt herinneringen in zich, die wakker gemaakt willen worden door de klank van de stem. Stemklank haalt je uit je hoofd, brengt je in je lijf en raakt je ten diepste.
Duik twee dagen lang in de diepere lagen van je bestaan. En ontdek daarin plezier, speelsheid, verbinding en oorspronkelijke oerkracht. Aan de hand van een zorgvuldig opgebouwde set van oefeningen maak je in twee dagen een bijzondere reis met stemklank. Je maakt kennis met je oerstem, met boventonen en met het ontvangen van stemklanken. Je gaat naar huis met een onvergetelijke ervaring en eenvoudige oefeningen waarmee je zelf verder kunt. Soul Voice is hedendaags, eenvoudig, diepwerkend en een rijke bron van inspiratie voor mensen van over de hele wereld.

Reactie van een deelneemster: “Dank je wel voor deze intense ervaring. En vooral bedankt dat jij er zo diep bent ingedoken en het zo puur hebt kunnen overdragen. Alles blijft sterk aanwezig, uur in, uur uit, de mogelijkheden die er zijn in dieper en dieper contact maken is een fantastisch gevoel en sterken mijn bewustzijn in hoe ik mij wil en kan verbinden.”

Datum Soul Voice® 2-daagse workshop: 17-18 februari, Triscell Delfstrahuizen
Tijd: 9.30 – 18.00 uur
Kosten: € 242 incl. koffie, thee en versnaperingen
Opgave en info: stuur een email naar Anke de Jong anke@ankedejong.com of bel 06-13360428
Meer info: http://www.ankedejong.com

 

Eerder was bij TriScell in 2017

India Avond

Een Indiase avond, met muziek uit India en achtergrond informatie over het doel van Stichting Duniya en de Streetfood boeken.
Vanaf 18.00 uur is de inloop met kleine Indiase hapjes, om 18.45 begint Jacques Platenkamp uit Wolvega, met en muziekworkshop waarbij u kunt kennismaken met de Indiase muziek cultuur, door middel van live muziek op verschillende instrumenten, beelden en achtergrond informatie. Ook legt Jacques verbindingen naar onze muziek cultuur. De presentatie is interactief, zelf de ritmes voelen en vragen stellen geeft een ontspannen sfeer.
Daarnaast is er een presentatie over Stichting Duniya. Aan de hand van foto’s en een filmpje wordt duidelijk wat Stichting Duniya kan betekende voor mensen in verschillende landen, maar vandaag speciaal over India. Mirjam Letsch heeft voor de Stichting verschillende kookboeken over Streetfood ontwikkeld, daaruit worden vanavond hapjes geserveerd.
De kosten voor deze avond zij minimaal €18,00, wat na aftrek van de kosten overblijft wordt gedoneerd aan Stichting Duniya.
http://www.duniya.org/
Opgave via deze pagina, via madeleinevanderkooij@gmail.com of 06-14731281

De DansDialoog

de dans dialoog gaat over de innerlijke dialoog in het dagelijks leven tussen verschillende keuzes, verlangens, ideeën, stemmen in ons. Zoals Pietje Precies, Chaotische Gerrit, de JA, de NEE, het Kritische Geluid, Sexy Sara…
De danser in ons kan deze verschillende delen in onszelf aanspreken, in beweging brengen en plek geven.
In de haast van de dag geven we dit proces vaak niet zoveel ruimte. In DansDialoog dus wel!
Spelend, licht, met aandacht, vertragend en ontdekkend…

Nu al zin om te dansen, meld je vast aan.

Kosten € 25,00

deebbb_60a55e6d517245629765dfa46fe6cc9c

Eerder in 2016 was er bij TriScell een workshop

“Ademhalingstechniek en koude training”

ijsbad 2

Door de gecertificeerde instructeur Johan Deinen (volgens de Wim Hof Methode)

Deze kan op verzoek herhaald worden. Minimaal 8 deelnemers

Van 12 uur tot 17.00 uur, kosten € 80,00 inclusief Lunch

Behoefte aan een andere Challenge?

Dat kan, zo kun je denken aan een Challenge voor fietsen, wandelen, kanovaren en zwemmen in buitenwater. Ook geïnteresseerd? Stuur mij een berichtje en we gaan kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn.
 Active meditatie
meditation-
Op aanvraag proefsessie van een active Meditatie, tijd 19.30 uur inloop, wat drinken en uitleg. 20.00 uur start.
Advertenties
%d bloggers liken dit: