Bewegen doet leven

bewegen doet leven

Waarom “Bewegen doet leven“

Dat bewegen goed is voor je lijf daar zijn veel mensen zich van bewust, maar dat het ook zoveel invloed heeft op je hoofd, je denken en je goed voelen daar wordt minder aandacht aan besteed. Je kunt sporten om af te vallen, voor de gezelligheid of om een prestatie te leveren, om eens een paar motieven te noemen. Maar je kunt het ook doen omdat het je stemming verbetert en je er beter door slaapt, omdat je er energie van krijgt en het je libido verbetert, voor zover dat nog niet fantastisch was. Het is de meest doeltreffende manier om aan preventie van nare psychische kwalen te werken: het kan helpen burnout te voorkomen en zelfs dementie. Deze tekst uit het boek “Sporten voor beginners”, sluit aan waarom ik de training “Bewegen doet leven” heb ontwikkeld, Ik wil mensen begeleiden met het in beweging komen. Dan komt niet alleen je lijf in beweging maar ook je geest. Uiteindelijk bepaal jezelf de uitdaging en de doelstelling waar je naar toe werkt. Het gaat niet om een bepaalde prestatie maar het gaat erom dat jij als totale persoon er beter van wordt. Ik stimuleer je daarbij, ondersteun je en daag je uit, met geplande bijeenkomsten en individuele coaching.
IMG-20170101-WA0017
Geen Excuus meer, de “Challenge in 10 weken tijd 7 km hardlopen” kan ieder moment van het jaar starten. 10 weken lang, 2 trainingen van 2 uur per week. Er worden persoonlijke doelstellingen vastgesteld en persoonlijke afspraken gemaakt. Er wordt gewerkt aan het versterken van de Core door middel van verschillende grondoefeningen en er wordt gewerkt aan het verbeteren van de ademhalingstechnieken. Daarnaast werken aan persoonlijke ontwikkeling, hoe laat ik me beïnvloeden, waarom geef ik op, hoe kies ik voor mezelf. Het tweede uur is voor de opbouw van de hardlooptechniek en het hardlopen zelf met natuurlijk een rek, stretch en afkoel moment.
Behoefte aan een andere Challenge?
Dat kan, zo kun je denken aan een Challenge voor fietsen, wandelen, kanovaren en zwemmen in buitenwater. Ook geïnteresseerd? Stuur mij een berichtje en we gaan kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: