Verkoop kunst, voor goede doelen

Voor het project Cycle4Girls waarbij Madeleine zich in 2014/2015 heeft ingezet om geld bij elkaar te krijgen voor de ondersteuning bij de ontwikkeling van meisjes in Vietnam, zijn er kunstvoorwerpen gedoneerd. Er is een veiling geweest maar een aantal voorwerpen zijn nog niet verkocht. Dat kan nog steeds. Op deze site ziet u de kunstwerken die bij TriScell zijn geëxposeerd. Bent u geintereseerd neem dan contact op met Madeleine van der Kooij 06-14731281  of via email madeleinevanderkooij@gmail.com. Inmiddels zet Madeleine zich ook in voor Onderwijs in Ghana daarvoor fietst ze op 17 september 200 km en op 10 september zwemt Madeleine 2 km voor A.L.S.

1.kunst_cycle4girls-IMG_9541
Kunstenaar, Koos Smit Olieverf en gemengde technieken 70 X 70 Prijs € 950,00

 

3.kunst_cycle4girls-IMG_9553

Kunstenaar, Rien Kraayenbos Olieverf H 50 x B 40 prijs € 325,00

4.kunst_cycle4girls-IMG_9555

Kunstenaar, Rien Kraayenbos Olieverf H 50 X B 40 prijs € 325,00

 

12.oude zonnebloem

Kunstenaar, Tineke van den Berg, Acrylverf 40 x 60 prijs € 15,00 niet bespannen

13.unnamed[2]

Kunstenaar, Tineke van den Berg, Acrylverf en krijt 45 x 60 prijs € 15,00 niet bespannen

14.unnamed[4]

Kunstenaar, Tineke van den Berg, krijt 45 x 60 prijs € 15,00 niet bespannen

16.unnamed[1] (3)

Kunstenaar, Tineke van den Berg, pentekening 40 x 60 prijs € 65,00 incl. lijst met glas

17.unnamed[1] (2)

Kunstenaar, Tineke van den Berg, pentekening 40 x 60 prijs € 65,00 incl. lijst met glas

20.image1 (2)

Kunstenaar, Tineke van den Berg, Krijt en pen 50 x 60 prijs € 15,00 niet bespannen

21.unnamed[3] (2)

Kunstenaar, Tineke van den Berg, Krijt 50 x 60 prijs € 15,00 niet bespannen

22.image1 (3)

Kunstenaar, Tineke van den Berg, Acrylverf 55 x 40 prijs € 15,00 niet bespannen

23.kunst_cycle4girls-IMG_9491

Acrylverf 60 x 60 Prijs € 30,00

24.kunst_cycle4girls-IMG_9548

Kunstenaar Dominique Roovers, Olieverf op linnen prijs € 275,00

25

Kunstenaar, Tineke van den Berg, Acrylverf 70 x 50 prijs € 65,00

33. DSCN0607

Kunstenaar, Tineke van den Berg, Acrylverf 20 x 20 prijs € 20,00 per twee

35.kunst_cycle4girls-IMG_9542

 Acrylverf 20 x 20 prijs €15,00

37.kunst_cycle4girls-IMG_9494

Kunstenaar, Eugéne Rensburg 1872-1956 Ets Delfsche vaart Rotterdam 1910 40 x 45 prijs €125,00

39.kunst_cycle4girls-IMG_9506

Kunstenaar, Mirjam Letsch foto 30 x 45 prijs € 60,00

51. DSCN0608

Kunstenaar, Jelly van Dalfsen-Smit Acrylverf en gemengde technieken 50 x 50 prijs € 175,00

Informatie over de kunstenaars.

Koos Smit 

Koos Smit, geboren 1958 te Berkel-Rodenrijs was aanvankelijk tot circa 1980 werkzaam als fijnschilder. In 1981 begon hij een opleiding aan de “Vrije Academie van Rotterdam”, en vervolgde deze in 1983 aan de”Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten” in Den Haag, welke opleiding hij in 1988 afsloot.

Koos Smit werkte tot 2009 na veel experimenteren, voornamelijk met acryl op linnen. Mede door de sterk verbeterde kwaliteit en mogelijkheden van zowel acrylverf als vernis, heeft hij een met olieverf vergelijkbaar kwaliteit- en houdbaarheidsniveau bereikt. Door een opzet waarin op bescheiden wijze pigment, papier of textiel op het doek wordt aangebracht, ontstaan structuren en reliëfs. Vervolgens komt in grote lijnen en forse kleurvlakken een onderschildering tot stand. Hierna werkt Koos Smit, zoals hij dat zelf noemt aan ‘verfijning en vervloeiing’, bestaande uit vele dunne transparante lagen verf (een zogenaamd ‘glacis’), waarmee gelaagdheid en een prachtig verzadigde kleurintensiteit wordt bereikt. De keuze voor acrylverf geeft hem de mogelijkheid om zowel langdurig, als ook om snel en gedreven door te werken. Dit laatste is voor hem van belang omdat hij hierdoor zijn intuïtie kan volgen, en toch ook de dynamiek van het moment behouden blijft. De laatste twee jaar echter doet ook de olieverf weer zijn intrede in de technieken, die de kunstenaar toepast. Zijn expressieve schilderijen ogen nog altijd abstract, toch ontstaan ze sinds 2009 regelmatig vanuit een modelschets of een samenspel van modelschetsen, die hij in de beginfase van het schilderij aanbrengt. Daarna verweeft de kunstenaar de vrouwelijke vormentaal van deze schetsen zoals vanouds, dus op intuïtieve wijze tijdens de schildersactie, met de rest van zijn compositie. Het is boeiend om te zien dat deze frisse nieuwe aanpak de dynamiek en vormentaal van zijn schilderijen niet alleen heeft veranderd, maar ook heeft verrijkt.

Rien Kraayenbos 

Rien Kraayenbos is geboren en getogen in Bleiswijk, een dorp onder de rook van Rotterdam, waar hij nog steeds woont en werkt. Zover zijn herinnering teruggaat, was hij altijd aan het tekenen. Mede door zijn gedegen ambachtelijke opleiding als gezel huisschilder raakte hij in de ban van de fijnschilderkunst. Zijn grote stimulator was de Rotterdamse landschapschilder/restaurateur Arie Bakker, 5 jaar lang volgde Rien daar schilderlessen. Hierna bekwaamde hij zich in de ets-techniek, bij Ariane Arnold in Berkel-Rodenrijs nam hij les en maakte hij zich deze techniek eigen. Hobby werd passie! Door z’n behoefte zijn tekenvaardigheid te vergroten besloot hij zich aan te melden bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, hier werd hij na ballotage toegelaten. Vervolgens werd het zoeken naar een eigen richting en identiteit. Vele thema’s, onderwerpen en stijlen illustreren deze zoektocht die vele jaren duurde. Hij maakte onder andere een reeks schilderijen van gehavende en verroeste deuren van in verval geraakte bedrijfspanden en loodsen. Deze doeken vormen compositorisch gezien de basis voor zijn huidige abstracte werk. Voorheen hadden zijn kleuren een ingetogen en doorleefd karakter, nu zijn ze vol passie, intens, verzadigd en sprankelend.

Mirjam Letsch

Mirjam Letsch is zowel fotograaf als reiziger met een passie voor smaken, geuren en kleuren. Daarnaast werkt zij al 16 jaar voor Stichting Duniya, een organisatie die onderwijs en medische zorg biedt aan een grote groep kinderen in een sloppenwijk in India. Deze bijzondere ingrediënten vormen de basis van dit verrassende ‘kijk & kook’ boek: foto’s van mensen uit de wijk en recepten van eenvoudige, traditionele maaltijden die Mirjam met hen deelde, veelal op de grond zittend tussen de lachende kinderen en smakkende oma’s. Het resultaat is een bonte verzameling vegetarische recepten. Makkelijk zelf thuis te maken. Voedzaam. Gezond. Slank. En kleurrijk. En nog wat: van elk verkocht boek profiteren de kinderen uit de sloppenwijk die bij Duniya niet alleen gratis onderwijs krijgen, maar ook een dagelijkse warme maaltijd. Simpele rekensom, toch? Jij lekker eten. Zij lekker eten. Achterin het boek vier fotokaarten om mensen uit te nodigen voor een etentje.

Tineke van den Berg

Tineke van den Berg (1954) Nieuwerkerk aan den IJssel

Sinds 20 jaar is Tineke actief als hobbyist in de schilderkunst. Teken- en schilderles bij de kunstenaar Kees de Jong in Capelle Schollevaar en de Rotterdamse kunstenaar Jeanete Amesz waren de grootste inspiratiebronnen. Alle technieken zijn aanbod gekomen. Van schetsen met houtskool, pentekeningen, pastel, acryl, aquarel t/m gemengde technieken. “Voor alles is een moment” zegt Tineke. Net als de afmetingen. Van klein tot groot. Een voorwaarde is dat het in de auto moet passen. Op dit moment legt Tineke zich toe op het schilderen van portretten. Het is met de uitdaging om Sinterklaas te schilderen begonnen. “Het was zo’n ervaring om daar toch Bram van de Vlugt in te herkennen dat ik verder ben gegaan met familieleden vast te leggen”.  Schilderen is voor Tineke een echte ontspanning. Het is heerlijk om even nergens aan te denken. Het is net als met hardlopen; de eerste 20 minuten zijn het zwaarst, afzien en soms een worsteling. Daarna gaat het als vanzelf en is het moment van naar de werkelijkheid terugkeren soms erg verrassend.

Jelly van Dalfsen-Smit komt uit Langelille

Tekenen doet ze al vanaf haar kindertijd, Eerst vooral zwart wit, daarna meer in kleur. Als creatief therapeut heeft ze veel geleerd over creatieve processen, maar ook materiaal gebruik en effecten daarvan. Daarnaast heeft ze door de jaren heen bij beeldende kunstenaars vel cursussen gevolgd om ervaring op te doen in verschillende technieken.

De laatste jaren schildert ze vooral met Acrylverf en maakt ze gebruik van gemengde technieken zoals collagemateriaal en pastel en vetkrijt. Haar stijl is intuïtief en expressionistisch. Speel met materiaal en kijk wat het oproept voor gevoel. Belangrijk is dat het resultaat in harmonie is qua kleur en vorm. Vaak is het werk figuratief, soms abstract.

Jelly zegt, Wat ik schilder is een deel van mijzelf, Wat de ander in mijn werk ziet is een deel van die ander. Ieder heeft een eigen waarneming en interpretatie, eigen gedachten en fantasie. Vandaar dat ze geen titels toekent aan haar kunstwerken.

Dominique Roovers

Dominique Rovers (1971) is in 1994 afgestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam (tegenwoordig de Willem de Kooning Academie). Hier heeft zij een vier jaar durende opleiding gevolgd in de richting Autonoom 2D, grafiek en schilderen.

Tegenwoordig ligt de nadruk meer op schilderen dan op grafiek, maar het heeft beide nog steeds haar belangstelling.

In de loop van de tijd is daar beeldhouwen en mozaïek aan toegevoegd.

Tijdens haar studie was al zichtbaar waar zij zich het meest voor interesseert: de natuur, bloemen, planten en met name dieren. Dieren keren in vrijwel al haar werken terug, soms gecombineerd met vrouwfiguren.

Zij maakt werk naar eigen idee, maar ook in opdracht maakt Dominique: schilderijen veelal met Olie, muurschilderingen, grafiek, mozaïek, beelden en als laatste tekent ze ook portretten van mensen en dieren.

 

Truus de Jong- Foekema Sint Nicolaasga

Maakt al vele jaren beelden van keramiek en andere materialen heeft een eigen atelier in Sint Nicolaasga.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: